Lag & rätt

Avkriminalisering Del 2: Medicin

Om en avkriminalisering blir av kan människor få fungerande och mindre skadlig medicin istället för att vara tvungna att stoppa i sig massor av kemikalier som ger jobbiga biverkningar. Sjukdomar som MS, Parkinson, epilepsi och kronisk smärta skulle kunna lindras utan krångel. Det skulle vara betydligt hälsosammare särskilt för barn som fortfarande växer att slippa ta mediciner med biverkningar och ämnen som kan påverka deras utveckling.

Det finns redan receptbelagda medicinska preparat innehållandes Cannabis i Sverige. Som det är nu krävs det dock mycket starka anledningar och långa utdragna processer i flera led för att få medicinsk Cannabis utskriven på recept. Det skapar onödigt lidande för många och gör det outhärdligt att leva för vissa.

Annons
Let's Hemp!

Det finns ännu fler diagnoser och sjukdomar som kan botas och lindras med Cannabis.

  • Hindra Cancer från att utvecklas och sprida sig i kroppen.
  • Hjälp vid hjärtproblem och diabetes.
  • Lindra ångest och motverka depressioner och andra psykiska besvär.
  • Cannabis hjälper mot sömnproblem.

Listan kan göras ännu längre.Cannabis behöver inte ens förekomma THC för att ge effekt på flertalet diagnoser. Cannabis innehåller nästan 500 aktiva komponenter av vilka THC är den enda som är psykoaktiv. Andra substanser som CBD och CBG är till och med en naturlig del av vårt inre system, det endocannabinoida systemet som finns i alla, både djur och människor.

Fortsättning i kommande delar.

Annons

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.