Lag & rätt

Avkriminalisering Del 3: Jämfört med alkohol

Att dra paralleller med alkohol är kanske tjatigt, men alkohol är också en drog och den skapar oerhörda problem, personliga tragedier, skador och sjukdomar som kostar samhället stora summor pengar. I Sverige kostar alkoholkonsumtionen samhället 103 miljarder om året.

Att alkohol är lagligt är mycket konstigt, det är en mycket värre drog än Cannabis. Det är ett berusningsmedel framtaget av människan som gör dig omdömeslös, oförsiktig och utsatt. Varje år dör omkring 2000 personer i Sverige av alkoholrelaterade problem, både i sjukdomar och skador på kroppen. I hela världen dör tre miljoner människor årligen.

Annons
Let's Hemp!

Utöver det dör tusentals personer i misshandlar, trafikolyckor m.m. som är konsekvenser av alkoholkonsumtion i Sverige årligen (miljoner världen över). Jämför man med Cannabis förekommer inga dödsfall relaterade till användande av Cannabis. Det skapar varken aggressioner eller våldsamma handlingar. Alkohol stannar dessutom kvar i kroppen i flera dagar medan Cannabis påverkan försvinner inom några timmar.

Så varför inte lika gärna kunna ta ett par bloss istället för några glas sprit eller vin? Det skulle i mina ögon vara bättre och undanröja många problem.

Det sägs ofta felaktigt att Cannabis är inkörsport till tunga droger, men det är inte sant. Alkohol däremot är den största inkörsporten till droger över huvud taget. Dels är det en drog i sig, vad många än tycker och de flesta provar Cannabis och andra droger vid tillfällen då de är alkoholpåverkade. Cannabis har i motsats visat sig väl fungerade vid utsättning av andra narkotiska preparat och tagit personer ur missbruk.

Fortsättning i kommande delar.

Annons

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.