Lag & rätt

Avkriminalisering Del 4: Kriminalitet

En avkriminalisering skulle frigöra mer resurser för polisen att fokusera på allvarliga brott till exempel våld och sexuella övergrepp istället för att jaga människor för mindre innehav. Det vore bättre att ge vård istället för straff, även det skulle spara resurser och pengar i samhället. Att hjälpa människor att sluta använda droger på ett skadligt sätt och ta sig ur missbruk skulle minska antalet personer som lever ohållbara liv i ett missbruk som orsakar negativa konsekvenser för ett fungerande liv både vad gäller arbete, ekonomi, familjerelationer, kriminalitet och så vidare.

Det skulle också ge mer plats i fängelserna för ”riktiga” brottslingar. Idag går flertalet dömda brottslingar fria i väntan på att det ska bli en plats ledig på ett fängelse. Många får även enbart böter för brott som borde resultera i långa fängelsestraff då personen i fråga är en risk.

Annons
Let's Hemp!

Gängkriminalitet och organiserad brottslighet skulle minskas då en värdefull produkt skulle försvinna från gatorna och undanröja en inkomst till gängen. Cannabisförsäljning är den största inkomsten för kriminella gäng just nu. Det skulle minska dödskjutningar, bombattentat och att ungdomar dras in i den illegala världen.

Jag har hört många säga att en reglering inte skulle minimera att minderåriga får tag på Cannabis utan det kommer ske langning. Men hallå, så är det med alkohol också.

Fortsättning i kommande delar.

Annons

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.