Lag & rätt

Avkriminalisering Del 5: Odling

Även att odla laglig Cannabis (industrihampa om du vill) i stor skala skulle bli lättare utan krångliga ansökningar om tillstånd och utförande av strikta kontroller. Bestämmelser för vad som odlas skulle givetvis fortsätta finnas men inte i dagens omfattning. Också här kommer resurser för rättsväsendet att öka då poliser inte behöver kontrollera odlingar. Långa kostsamma rättegångar skulle även det minskas.

Det skulle ge fler arbetsmöjligheter, bättre miljö och ekonomi och skapa ett mer hållbart samhälle generellt. Det skulle ge oss råvaror till mycket användbart. Till exempel kläder, byggmaterial, hudvårdsprodukter, hälsokost och andra livsmedel. Det finns ca 50.000 olika användningsområden för Cannabis. Det var dessutom ena av de vanligaste grödorna i Sverige redan för 1000-tals år sedan och en lång bit in 1800-talet. Det användes både i matlagning och tillverkning av rep, textilier m.m. eftersom det är väldigt starka fibrer och har egenskaper som är långt tåligare än andra textilier så som bomull.

Annons

Odling av THC-cannabis för privat bruk tror jag personligen att vi ska vänta i första steget. Senare tycker jag däremot att man ska få odla för eget bruk, säg 2-3 plantor.

Det är dags att ändra definitionen av Cannabis från att bara vara ett narkotiskt preparat till att vara en växt som många andra som kan användas till oerhört många saker.

Fortsättning i kommande del.

Annons

1 kommentar

  1. Att kunna få svenska myndigheter ( politiker) att inse fördelarna är det första steget mot att kunna få en legalisering av cannabis. Att ändra i svenska lagen och brottsbalken kräver att politikerna vågar ta striden i riksdagen mot de okunniga som inte förstår vad frågan gäller. En fördel är att kunna ha någon höjdare inom näringslivet som kräver legalisering och som kan ge lite tyngd i debatten och det finns flera såna namn men dom behöver komma fram i offentligheten.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.