Mat & dryck

Cannabis som livsmedel

Cannabisfrön är bland det näringsrikaste du kan äta och ett av de äldsta livsmedlen vi har, både att äta som det är och som råvara till andra produkter. Det användes redan för över 10.000 år sedan.

Visste du att Cannabisfrön innehåller alla essentiella aminosyror? 35 g protein/100 g! Dessutom är de väldigt fiberrika och innehåller bl.a. e-vitamin, magnesium, kalium och nödvändiga omega fettsyror. Ett helt otroligt livsmedel med andra ord!

Let's Hemp!

När man köper Cannabisfrön i handeln för att äta dem kallas de för Hampafrön och finns både som oskalade frön och skalade frön. Jag föredrar att köpa oskalade, obehandlade frön då man är säker på att de fortfarande innehåller alla näringsämnen. Sedan har jag större valfrihet vad jag vill göra med dem.

Med Cannabisfrön kan man bland annat göra…

  • Oljor som går att använda till matlagning och bakning.
  • Mjöl som du kan baka bröd med eller göra pannkakor.
  • Mjölkdryck att ha på till exempel flingorna eller i smoothies.
  • Smör att steka i eller ha på mackan.
  • Sallader och salladsdressingar

…med mera med mera.

Det är också gott att helt enkelt ha skalade frön i filen eller på gröten. Cannabisfrön kan du även ha i bröd för en fiberrik limpa till exempel.

Ja, du märker, det finns nästan inga gränser för de detta älskvärda lilla frö. Det är bara fantasin som sätter gränser. Att äta Cannabisfrön är, som du redan förstått, jättenyttigt för alla oavsett ålder. Du blir inte hög av att äta Cannabisfrön.

Tips! Fortsätt besöka bloggen för jag kommer att lägga upp recept på hur du kan använda Cannabis i matlagning och instruktioner på hur du själv kan göra exempelvis mjölk, mjöl och olja hemma.

Jag måste tillägga att; ät inte frön som du vet är ”kvinnliga”, de kan du göra bättre saker med. If you see(d) what I mean!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.