Cannabis

Det är för få som vet vad Cannabis egentligen är

Gemene man är itutad sedan decennier att Cannabis enbart är en drog. Det står i uppslagsverk och ordböcker att; ”Cannabis är ett samlingsnamn för droger utvunna ur cannabisplantan”. Där står även definierat om att det finns olika typer, vilket visserligen är rätt.

Det står att marijuana är växtdelar från hela plantan som man röker. Det står att hasch är pressade blommor från cannabisplantan. Marijuana är fel och fult att säga och det säger ingenting om i vilken form Cannabis kommer. Hasch stämmer ju i princip. Men att får folk att tro att de här drogformerna är det enda som går att utvinna från plantan är så dumt så det förslår.

Sedan kommer vi till Hampa. Om det står det att det är en växt som går att framställa textil, rep m.m. av. Ja, det är ju sant men det som inte står är att Hampa är Cannabis. Jag börjar känna mig tjatig, men ”Cannabis är Hampa är Cannabis”.

Regeringar och storföretag har lurat människan för länge nu. Det är dags att gemene man lär sig att Cannabis är Cannabis oavsett form. Det kan vara i form av berusningsmedel där blommorna röks. Det kan vara plast som framställs av plantan, det kan vara textilier, det kan vara isolering till hus, det kan vara matolja och mycket mycket mer. Så låt oss prata om Cannabis för vad det är, namnet på en planta som du kan framställa tusentals saker och material av.

Våga prata öppet om Cannabis, det behöver inte handla om drogen (även om vi bör prata noggrant om det också). Vi som vet måste utbilda folket!

Cannabis weed hoodies t-shirts tygkassar

Skriv dina tankar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.