Cannabis

För mig är Cannabis ingen drog

För mig är Cannabis ingen drog och jag förstår inte varför den klassas som narkotika. Ja, det är en drog i statens ögon i fall där den innehåller THC. Men Cannabis är Cannabis i alla former, så sluta tänka på droger när jag säger Cannabis. Det är så mycket mer, fortsätt läs.

Du kan lägga fram argument som att den får en att blir frånvarande, den kan leda till tyngre droger, den är beroendeframkallande och så vidare plus. Jag kan verkligen inte se vad det gör om människor nyttjar denna planta till att berusa sig lite ibland, det är helt harmlöst.

Annons
Let's Hemp!

Cannabis är ingen drog

Cannabis är inte beroendeframkallande, påstår du det och påvisar situationer där personer blivit beroende är det underliggande problematik som orsakar detta, inte Cannabis.

Cannabis leder inte till psykiska problem, psykoser och annat. Även här är det redan befintliga problem som orsakar detta, inte Cannabis i sig.

Ingen har någonsin fått en överdos av Cannabis. Cannabis har aldrig orsakat dödsfall på grund av användning. Vissa kanske då säger att det finns personer som har dött när de använt Cannabis. Det är då inte själva Cannabisanvändningen som orsakat dödsfallet utan andra faktorer, sedan att personen har varit påverkad av Cannabis kan vara en bidragande orsak till åsamkande av skador eller olyckor och det är oturligt, men det är mycket annat som orsakar värre problem, skador och olyckor, så skyll inte på Cannabis, se på statistiken.

Cannabis leder inte till problem som våldsbrott, skadegörelse, våldtäkt och kriminalitet. Det enda problemet det leder till nu är kriminalitet kring att ta fram produkten, infrastrukturen, försäljning och inköp både för distributörerna och för användarna. Det kräver brottsliga handlingar för att använda något som för mig inte borde vara brottsligt.

För mig finns inga argument som biter på varför Cannabis ska förknippas med droger och varför det ska vara förbjudet att hantera och använda denna växt. Den är inte olaglig i andra former som inte innehåller THC. Jag tycker inte att ordet Cannabis ska förknippas med något dåligt. Kalla det Hampa, kalla det Cannabis, det är samma växt. Säger jag Cannabis är det inte droger jag pratar om, det är en växt som man kan använda till så otroligt många saker. Vi måste ta tillbaka namnet Cannabis och använda det till allt som rör plantan.

Jag vill kunna prata om Cannabiskläder, Cannabissalvor, Cannabisfrön, Cannabisbröd, Cannabis-te, Cannabisblommor, Cannabisfiber.

Sluta se på ”Cannabis” som en drog, THC är en drog men det gör inte hela växtfamiljen till en drog. Normalisera, avkriminalisera, reglera, legalisera. Cannabis är ingen drog, det är en nyttoväxt som KAN användas som berusningsmedel, ett harmlöst sådant.

Det var mina spontana tankar för stunden som var tvungna att komma ut. Vad tänker du?

Annons

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.