Kropp & hälsa

Inget svar angående drogtester

Jag var hos min läkare idag igen. Hon frågade varför jag hade vägrat göra drogtest när jag var på akuten. Jag förklarade för henne att det var inte därför jag var där och att jag har liten tolerans för kontrollbehovet som finns. Jag frågade även om det var lagstadgat eller står i deras regelverk att de ska bedöma personer som vägrar göra test som drogpåverkade eller missbrukare. Det hade hon inget direkt svar på så det är fortfarande okänt. Vad hon sa var att det är rutin för att bedömma farligheten hos personer och huruvida psykisk status beror på konsumerade substanser eller annat. Hon fortsatte med att de vill ha koll på hur farlig personen kan vara och vad som orsakar eventuella psykoser, hallucinationer och utåtagerande.

Jag är inte dum så jag köper givetvis detta. Men jag ville testa och se vad som hände och hur de agerade i detta fall när jag vägrade göra prov. Vad jag inte kan acceptera är att bli stämplad som missbrukare utan otvetydig bevisning.

Let's Hemp!

Eftersom det stod skrivet i min journalanteckning att ett missbruk fanns föreliggande bad jag henne ta bort det för eftersom jag inte har några missbruksproblem så vill jag heller inte att det står i min journal så att jag blir behandlad som en missbrukare när jag söker vård. Konstigt nog hade anteckningen om just missbruk försvunnit, fråga mig inte hur eller varför men det var inte mig emot utan precis det jag ville.

Senare under samtalet frågade hon när jag drack alkohol senast. Jag svarade att det var över ett halvår sedan och att jag inte dricker alkohol längre. Efter det frågade hon när jag tog droger senast. Jag svarade 10 år sedan (det var väl inte riktigt sant men det behöver ju ingen veta). Hon påpekade att jag testat positivt för THC och undrade hur det då kom sig.

Jag använder CBD-produkter

, svarade jag och förklarade att de innehåller en liten mängd THC som inte påverkar en men att om man använder CBD ofta och frekvent kan det visas på prover. Jag tycker det är konstigt att de som läkare inte känner till THC-fria cannabisprodukter bättre, som CBD, CBG osv. då användningen har spritt sig bland så många. Det kanske är ett stort krav att ställa men det är värt en tanke.

Det går inte att säga något om att hon fortfarande agerade som att jag ”missbrukade” droger eftersom, ja ni vet, men jag påpekade detta och att det känns fel att de inte lyssnar mer på vad patienterna berättar utan skapar sin egen uppfattning och tolkning.

Det här blev kanske inte ett så lyckat test eftersom min läkare inte ville eller kunde ge några klara och tydliga svar på mina frågor. Men jag tycker ändå det var en intressant händelse att fullfölja även om det inte var något märkvärdigt att tala om egentligen.

Systemet måste testas och ifrågasättas om vi ska se någon förändring, smått eller stort spelar egentligen ingen roll.

Cannabis weed hoodies t-shirts tygkassar

Skriv dina tankar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.