Musik

Låtar som dyker upp i huvudet

Jag vet att alla har vissa låtar som dyker upp i huvudet rätt vad det är helt utan förvarning. En av alla låtar som väldigt ofta dyker upp i skallen min är Redemption Song av Bob Marley.

Det är jus svårt att veta varför dessa dyka-upp-utan-förvarning-låtar just dyker upp som de gör. En teori som jag har är att de har satt en viss känsla i kroppen eller är kopplade till ett visst minne som gör att de automatiskt dyker upp omedvetet. Det kan vara orsaken till att det ibland även dyker upp trudelutter som du aldrig lyssnat på seriöst. Sen kan det vara tusen helt andra faktorer det beror på på riktigt eller istället eller också.

Annons
Let's Hemp!

När det gäller just Redemption Song kan ju bero på att jag älskar den låten och jag tycker det är en av världens bästa låtar. Men det kanske inte har så stor inverkan, det vet inte jag.

Ett roligt fenomen som jag kommer att dela med mig av här titt som tätt. So stay tuned!

Annons

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.