Kropp & hälsa

Psykdoktorn och CBD-användningen, del 1

Jag skrev ju i en tidigare post om min inläggning och diskussionerna, eller samtalen, med läkare om min användning av CBD-produkter. De gör ju alltid drogtester på alla patienter som kommer dit och mitt visade positivt på THC.

Min förklaring som jag gav till läkare och personal var att jag använder, kanske överanvänder, CBD-produkter. Jag förklarade att jag använder CBD-olja dagligen och även röker och vapear cannabisblommor (CBD-buds) varje dag. Om de trodde på mig eller inte har jag ingen aning om.

Let's Hemp!

En av läkarna nöjde sig med att kommentera att han inte trodde på det men att om jag tyckte det funkade för mig så kunde jag fortsätta.

En annan läkare sa att hon inte visste så mycket om CBD men att jag fick prata med min ordinarie läkare om hur det kunde ”inkluderas” i min medicinering och behandling. Hon log lite sådär ”pillemariskt”, du vet sådär så man inte riktigt vet om det är ett leende av misstroende eller ett leende för att säga; ”Jaha, lille vän, det var ju intressant att du tror att det fungerar och har gått på alla historier om det”.

När jag senare träffade min ordinarie läkare tog hon upp det här med CBD varpå jag frågade om hon visste hur det funkade tillsammans med mina mediciner (Lamotrigin och Lithium). Hennes svar var att det inte är några problem eller ”krockar” med de medicinerna och CBD.

MEN (och det är ett stort men), poängterade hon att drogtestet som de tog på mig gav utslag på THC och undrade hur det kom sig. Jag drog min förklaring om användning av CBD-produkter igen och hon svarade att det ska ju inte innehålla någon THC.

Då sa jag att det oftast finns lite THC i de flesta produkter, men det är knappt mätbart. Hon frågade givetvis igen hur det kom sig att drogtestet visade positivt på THC. Jag hävdade att jag använder mycket och även om det är minimalt med THC i produkterna så kan det ge utslag på tester om man använder dem regelbundet, varje dag, i större mängder. Vilket är helt sant.

Sedan sa jag att det även kan bero på de olika teststickorna och typ av provtagning som görs, vissa testtyper ger utslag på minsta spår av THC. Vilket också är helt sant. Då frågade hon om jag kunde tänka mig att göra ett annat prov för att mäta nivåerna/mängden THC som finns i kroppen. Det skulle vara ett salivprov som skickas på analys.

Jag sa att det kunde jag, för jag visste inte vad jag skulle svara. Hade jag sagt nej så hade hon tolkat det som att jag hade använt Cannabis med hög THC-halt och inte ville att det skulle bekräftas av ett sådant test.

Vad hon sedan sa berättar jag i nästa inlägg.

 

Cannabis weed hoodies t-shirts tygkassar

Skriv dina tankar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.