Kropp & hälsa

Psykdoktorn och CBD-användningen, del 2

Vad som hände efter att jag bekräftat att jag kunde göra ett salivprov var att min läkare sa att hon skulle leta rätt på en sjuksköterska som kunde ta testet och bad mig sitta ner och vänta i väntrummet. Min ilska växte kring vårdens sätt att hantera sådana här saker, att de inte bara kan tro på patienter när de berättar hur saker ligger till.

Till saken hör även att under samtalet upplevde jag det som att hon betvivlade min diagnos (bipolär sjukdom) och ifrågasatte hur den hade fastslagits. När jag berättade om mina hypo-maniska episoder kände jag även där att hon inte riktigt trodde på vad jag sa.

Jag kände bara att jag ville skita i alltihop vad psykiatrisk vård handlar om och kände mig arg över att det hela tiden ska antas saker om patienter istället för att helt enkelt bara lyssna på vad som berättas. Jag förstår att det ljugs mycket om droganvändning och dylika saker och det beror ju just på hur det hanteras och hur man blir bemött av vården i de här frågorna.

Min läkare förklarade även för mig att om jag vill ha hjälp och terapi så får jag inte använda några droger. Min tanke där är att det kanske behövs extra terapi om man nu skulle använda droger för att man mår dåligt. Man kan ju givetvis använda droger för att det är kul också, men då söker man kanske inte vård.

Resultatet blev att jag reste mig och gick. Jag tänkte igenom situationen och kände mer och mer hur fel det är att det ska vara på det här viset. Väl hemma avbokade jag alla tider med min terapeut och kommande läkarbesök. Om det var smart vet jag inte men jag känner att det för tillfället inte passar in med mina värderingar att bli behandlad på det här viset.

De ringde mig från psykmottagningen flera gånger nästkommande dag och dagen därefter. Jag fick meddelanden om nya tider hos läkaren, men jag avbokade direkt varpå det kom nya tider som jag också avbokade.

Hur det går nu vet jag inte, men den läkaren vill jag inte träffa igen. En annan läkare kanske gör samma sak så mina tankar går vidare om hur jag ska göra. Det blev alltså ingen överenskommelse eller ens diskussion angående hur CBD kan integreras med min behandling.

Cannabis weed hoodies t-shirts tygkassar

1 kommentar

  1. Tycker att du ska träffa en läkare, finns en i Malmö, och en bra tjej i Köpenhamn som skriver ut cannabis i olika former och det som passar dig! Det kostar ju så klart! Man ska försöka få det på högkostnads kortet på apoteket! Inte lätt!

Skriv dina tankar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.