Kropp & hälsa

Cannabis som hudvård

Olja från Cannabisväxten har blivit mycket populär inom hud- och kropssvård på senare tid. Fler och fler skönhetsföretag drar nytta av oljans alla fantastiska egenskaper för att ta fram produkter som både är bra för kroppen och för miljön. Cannabis som alldeles för länge har varit synonymt med droger har nu fått en annan syn på sig, vilket är på tiden om du frågar mig. Du kan nu hitta Cannabis i tvålar, krämer, salvor, ansiktsmasker, schampoo och mycket annat.

Cannabisolja innehåller många bra näringsämnen för kroppen. Varför den är bra för huden och övriga mjukdelar i kroppen är bland annat att den innehåller coenzymet Q10, som även finns naturligt i kroppen. Produktionen av Q10 avtar dock med åldern varför det är bra att tillföra detta med exempelvis olja från Cannabisplantan. Cannabisolja innehåller även en bra balans av Omega 3 och 6 som är positivt för huden.

Annons

Olja från Cannabis passar alla hudtyper och absorberas snabbt och gör den motståndskraftig. Cannabisolja innehåller heller inga ämnen som orsakar allergi vilket gör den lämplig för alla. Den kan hjälpa mot många åkommor som till exempel eksem, torr hud, acne m.m.

Jag kommer återkomma med exempel på olika hud- och kroppsvårdsprodukter i framtida inlägg. Det här var bara en liten introduktion för att lyfta fram ännu ett användningsområde för Cannabis som många inte visste om men som nu dyker upp i fler och fler butiker.

Fortsätt läsa bloggen för tips och guider till ett hälsosammare liv!

Annons

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.